Thursday, August 27, 2009

Misi membuat puding triffle

Wah wahhh n3 rajin saya. Tgk pic tu.. sedap x??? haha sy semangat nak wat nih. Ermm ni semua gara2 umah saya sudah dipenuhi dgn adik2 saya. Dan mulalah ada request dr adik2 sy. X pa kakak mu kan rajin dan BAIKK hehe. For information taun ni adalah taun family sy berkumpul. ya la b4 ni kat umah hanya sy, umi n abah ja. So kadang2 masak ala2 kadar ja. X pun beli kat luar. Now, umah dah ada angah, awie yg kuat nyakat, fatin(hanya ada sabtu ahd sj) n jihah(pun sama ngan fatin). Ok adik2 ku nnti kaklong nak wat puding triffle.
Simple n Yummyyy!!
Cara-cara
1. Potong kek swiss roll anggaran 1.5cm tebal. Susunkan di atas pinggan yg transparent
2. Sapu jem di atas swiss roll
3. 2 sudu tepung kastard dgn ½ gelas air
4. Masak 1 tin susu cair dan ½ cawan gula
5. Setelah mendidih susu masukan bancuhan kastard kacau sehingga likat
6. Tuangkan fruit cocktail di atas swiss roll td
7. Lapisan seterusnya tuangkan bancuhan kastard di atas swiss roll
8. Then letak lagi fruit cocktail
9. Letak ceri sbgai penyeri
10. sejukkan
Oh ya u all bleh letakkan jelly di bahagian lapisan atas then sapukan Nestle Yogurt ke atas. So mengikut selera masing2
Itu sajoo.. nak wat simple ja. Dan sy tahu buat la apa saja. Sureee habis adik2 saya mkn. Suka sgtt rasa dihargai hehe

5 comments:

aMy@LoLipOp said...

cheh! gmbar skada hiasan rupanya! ingtkan dh siap buat lps tuh ltk gmbar! kaung3. ;P HAMPEH!

Mommy Nur Zara said...

hahaha.. sekadar perhiasan. In real kalo aku buat x dak la cam tu. Skit2 mcm tu.

زاريرح زبيدي said...

dh buat ka puding tu..nnti wat lebih sket bg kat en abg..hhahahahah...rajinnya kak long ni

Mommy Nur Zara said...

kawin ngan aku baru cik abg bleh rasa hahaha. kejam x?

aMy@LoLipOp said...

hampeh toi! nih! blum kwen kena tnjuk rajin.. so kena wat utk kami²skali la! huahuahua.. ;P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails